keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Treeniä, kisat ja näyttelykauden avaus

Harrastuskalenteri on täyttynyt kivasti monella koiramaisella menolla. :) Ihan parasta! 

6.5. oli Kataisen Harrin agikoulutus. Menevä rata (kuten Kataisilla aina) ja teemana mennä ensin omailla ohjausvalinnoilla, joita sitten tarpeen vaatiessa viilataan paremmiksi / vaihdetaan parempaan.
Meidän edellisillan treenit oli menny tosi nihkeesti, mutta U oli superilla asenteella hommia tekemässä valmennuksessa. Meidän teemaksi tuli "pilkun viilaus" eli keskityttiin parempaan rytmittämiseen sekä ohjausten ajoituksiin. Hiottiin mm. saksalaista sujuvammaksi ja valssien tekemistä kolmella askeleella. Johan rupes valssitkin toimimaan, kun niistä jätti turhat askeleet pois. Hyvä muistutus taas siitä, että olisi tärkeää opettaa ja opetella ohjauskuviot heti alusta saakka oikein eikä sieltä tänne päin. Jo opitun mallin muuttaminen on työlästä. 

Viime viikonloppu meni kokonaan koiratouhuissa. Lauantaina kisattiin Pärnävaaralla Joa:n kisoissa kahden agilityradan verran. Luokkanousu oli ekalla radalla niin lähellä, A:lta alasmenolta 5vp :( :( Muutoin tosi kiva rata (meidän kisaradaksi). Toinen rata olikin sitten aika lönköttelyä, U oli todella vaisun oloinen jo lämmittelyssä. Tehtiin yliaika nolla.
Tuomarina Anne Viitanen ja noilla kahdella räpellyksellä käytiin pokkaamassa kolmas palkintosija. No, ainakin poikien herkkukaappi sai taas täydennystä.


Äitienpäivän kunniaksi ajeltiin Varkauteen näyttelyyn. Enkuilla tuomarina spanielispesialisti Maria-Luise Doppelreiter Itävallasta. Totesin Uulla vesihännän heti kun otin sen autosta ulos. :( Koska U ei ollut kipeä mentiin kehään. Vesihännästä huolimatta tulos oli VAL ERI2 SA "PU5". Tuomari tykkäsi Uusta, mutta ymmärrettävästi ei voinut sijoittaa korkeammalle. Miut tuo tulos jo yllätti suuresti. Hyvällä tavalla nimenomaan. Koskaan aiemmin ei miun koirilla oo vesihäntää ollut. Huolehdin pesujen jälkeen tarkkaan, ettei ne saa kylmää tai vetoa. Huono tuuri kävi nyt. Onneksi U on nyt jo täysin parantunut ikävästä vaivasta. <3
Arvostelu oli todella kaunis:Beautifil male. Lovely outline and proportions. Beautiful head and expression. Excellent angulations. Nice movement, but doesn't carry his tail correctly ("watertail"). Lovely coat quality.

Seuraavat kisat on oman seuran kisat kuun lopussa. Näyttelykalenteri on vielä täysin auki. Viimeistään elokareliaan mennään. Myös agikoulutusta on luvassa. :) Ja hei, kohta pääsee uintikaudenkin avaamaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti