sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Kisat 15.10.2016

Kisattiin viime viikonloppuna Joensuun Agilityurheilijoiden kisoissa kaksi agilityrataa. Tuomarina Kati Wala-Bruin.

Radat olivat hieman ahtaan tuntuisia ja täynnä ansoja. Ansat olivat lähinnä putkia sekä haastavasti sijoitettuja hyppyjä, joista oli helppo mennä ohi tai hypätä väärältä puolelta. Myös ihanneajat olivat mielestäni tiukat. Rimakorkeus makseilla 60cm, mistä en henkilökohtaisesti tykkää yhtään. :( Nykyäänhän on paljon puhetta juurikin noista rimakorkeuksista ja niiden madaltamisesta. Kyllä, koiran lämmittely ennen suoritusta on ensiarvoisen tärkeää, mutta siltikkin kylmässä hallissa 60 cm rimat ei oo mielestäni hyvä juttu koirien terveyttä ajatellen.

Meidän tuloksilla ei juurikaan hihkuttu, vaikka palkintosija 2. napattiin molemmilta radoilta.
B-radalla aloitettiin ja jo ennen rataa sanoin ääneen, että rimoja tulee tippumaan. Oikeassa olin ja lisäksi kepeiltä 5 ja A:n alastulolta (huolimaton merkkaus miulta) 5 vp. Koko komeuden kruunasi yliaika, joten pistesaldo oli lopulta hurja 27,88. Radassa oli hyviäkin pätkiä mm. aloitus oli sujuva sekä puomi meidän mittakaavassa ripeästi suoritettu. 

A-rata oli vireen suhteen paljon huonompi. Alku oli lupaava, mutta kepeillä viimeisetkin vireen rippeet laski todella alas. :( Tälläkin radalla paljon hyviä juttuja, mutta kepeiltä virhe (nenä vei spanielia) ja yliaikaa pisteiden ollessa 15,25.


Hieman ristiriitainen fiilis jäi kisoista. Meillä ei koskaan oo nappisuorituksia Joan hallissa, mutta oli radoissa paljon hyviäkin juttuja. Mietin jo, onko kyseessä jotain lihasjumia tms. kun meno oli niin tahmeaa. Maanantaina omissa treeneissä oli kuitenkin tosi hyvällä vireellä hommia tekevä koira. Olenkin taas viettänyt aikaa peilin ääressä miettien onko vika miussa. Se on ainakin fakta, etten ole terävimmässä kisakunnossa itse kaiken tän valvomisen keskellä. Teemana onkin nyt omissa viikkotreeneissä tehdä kisamaisia suorituksia ja yrittää sieltä hakea varmuutta kisatilanteisiin ja siten myös parempaa virettä.

Seuraavat kisat ovat joulukuun alussa Joalla ja sinne mennään taas kaksi rataa juoksemaan. Tuloksista viis, keskityn vireen nostamiseen ja säilyttämiseen. 
Viikkotreeneissä kisanomaisia suorituksia, toivottavasti kisoihin tähtäävä kurssi, kotipihassa keppitreeniä (keppien itsenäinen suoritus) ja peruskunnon kohotusta. Katotaan mitä niillä eväillä saadaan aikaiseksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti