tiistai 26. tammikuuta 2016

Askel epämukavuusalueelle johtaa usein hienoihin kokemuksiin

Otsikko viittaa meidän agivalmennuksiin. Viikkotreeneissä mennään suurimmalti mukavuusalueella ja ulkopuolisten kouluttajien valmennuksissa otetaan askel sinne epämukavuuden puolelle. Nämä askeleet kannattaa ja AINA saa treeneistä lähteä kotiin naama leveässä hymyssä. Niin ohjaaja kuin koirakin. :)

Koska olen ollut laiska bloggaaja aloitetaan viime vuoden puolelta. Meillä on ilo Uun kanssa osallistua Kataisten (Pro Perro, Kuopio) kolmen treenikerran valmennusporukkaan. 
Ensimmäisellä kerralla Harri  oli kouluttajana ja paneuduttiin aluksi luennon muodossa kontaktien opetukseen ja ratatreenin aiheena oli irtoaminen ja ohjaustekniikat. 

Harrin rata näytti tältä:
Tarkoitus oli, että tuonne sinertävälle alueelle ei ole ohjaajalla asiaa, vaan koiran olisi osattava irrota itsenäisesti. No eihän se meillä ihan niin mennyt. :D U tarvitsi apua enemmän kuin oikeastaan osasin ennalta arvata ja saatiinkin tähän irtoamistreeniin hyviä vinkkejä. 
Harrin oma ohjaustapa on etenevää ja sehän sopi meille enemmän kuin hyvin. Ohjaaja sai laittaa töppöstä toisen eteen ihan tosissaan, mutta niin se vaan on että japanilaiset ja persjätöt on ne kuviot, jotka saa vauhdin kasvamaan meidän radoilla. Valssit ei vaan toimi, tosin niillekkin on aikansa ja paikkansa, mutta jos vaan voidaan suorittaa ilman niitä on vauhtikin nopeampi.

Kotiläksyksi estehakuisuuden vahvistamista. Ja nimenomaan positiivisen vahvistamisen ja ketjuttamisen avulla. :) 

Vuoden viimeisen treenin meille piti aina ihana Jenna Caloander. :) Jennan rata oli taattua täysillä tykittämistä! 
Teknisesti rata ei ollut mitenkään vaikea. Rytmittäminen ja eteneminen olivat avainasemassa. Viikkoa aiemmin välteltiin valsseja ja nyt valssattiin sitten ihan kunnolla. :D Saatiinkin valssit sujuviksi ja U jaksoi äärettömän hyvin toistoja! :) U oli niin mahtavassa vireessä, että olin auttamatta myöhässä monta kertaa! Jennakin kehui, miten hienosti Uulla on kestävyys parantunut ja spanieli teki hienoa työtä ohjaajan huohottaessa ja jalkojen painaessa miljoona kiloa. :D 

Kotiinviemisinä valssien ajoitus: ne on tehtävä AJOISSA! On luotettava koiraan ja uskallettava itse edetä, muuten on myöhässä. 

Viime lauantaina oli Kataisten treeni vol. 2. Kouluttajana tällä kertaa Sanna. Sannan treenien teemana oli vauhti ja linjat. Tavoitteena tehdä siis ohjausvalinnat, jotka ovat kaikista nopeimmat.
Tutustuttiin rataan itsenäisesti pitäen mielessä nopein mahdollinen suoritus. Ennen koirien kanssa menoa parin minuutin mielikuvaharjoitus ja sitten eikun hommiin. Tavoitteena oli ensimmäisellä kierroksella tehdä puomille saakka. 
Uljas oli ihan liekeissä maattuaan kotona pakkasten takia pari viikkoa. :D Se teki äärettömän hienoa työtä ja saatiin sitten keskittyä hiomaan miun rytmitystä/ajoitusta esteiden 14 ja 15 välille. Tuo onkin ollut meille haaste ja nyt se saatiin toimimaan todella hyvin! :) 
Puomin kanssa oli tullut takapakkia, spanielin jarrut ei vaan toiminu alastulolla. ;) 

Toinen kierros aloitettiin puomin vahvistamisella ja hienot toistot saatiin aikaan. Kerroin Sannalle meidän puomiongelmat mitä on ollut ja saatiin hyviä ohjeita siihen. Olen myös onnellinen siitä, että oikeita asioita on tehty ja nyt oikeastaan enää tarvitsee keskittyä pysähtymisen ja paikallaanpysymisen varmuuteen. Vauhti puomilla oli hyvä. :)
 Puomille vain parit toistot ja paljon palkkaa ja sitten taas radan pariin. Täysillä tykittämistä ja niitä japseja ja persjättöjä. :D Ajoitukset toimi japseissa ja niistolla saatiin todella hieno suoritus kepeille. 

Kolmas kierros oli "nollakierros". Eli rata alusta keppien loppuun saakka. Muistaakseni hyppy 12 tuli ohjattua huolimattomasti, jolloin U hyppäsi sen väärältä puolelta, mutta muutoin puhtaalla suorituksella loppuun saakka. Ohjaajaa hapotti ja alkoi olla puomin jälkeen vaikeuksia juosta ja antaa käskyjä, mutta me selvittiin! 

Kotiläksynä puomin alastulon vahvistamista ja siellä pysymisen vahvistamista ja yksittäisillä esteillä ajoituksen/rytmittämisen hiomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti