tiistai 10. marraskuuta 2015

Zlatan tuli taloon

Syksy on pikkuhiljaa muuttumassa talveksi. Myös meidän porukka on palautunut takaisin tänne Pohjois-Karjalaan. Itse olin kesän ja jonkin verran syksystäkin Helsingissä töissä ja Hilla oli isän mukana 2 kuukautta metsästysreissulla. Mestari Royal oli minulla kauden ajan sijoituksessa ja viime keväänä koira meni takaisin omistajalleen.

Hilla otti suuren edistysaskeleen metsästyshommissa. Huomaa, että malttia on tullut iän mukana rutkasti. Seisonnat oli hyvin varmoja ja Hilla kesti tilanteet hyvin. Hilla myös säesti hienosti isän bretoni uroksen seisontaa. Haku oli hienoa ja Hilla käyttää paljon maavainua -mikä tarkoittaa sitä, että koira pystyy työskentelmään tyynelläkin kelillä. Vaarana maavainussa tosin on se, että koira jää suhraamaan liian pitkäksi aikaan jälkiä, joista lintu on jo kerennyt lähteä. Ainakin toistaiseksi Hilla on hyvin purkanut tyhjät seisonnat. Tämä kaikki on puhtaasti meidän isän ansioita, joka on osannut tässäkin asiassa lukea hyvin koiraa ja ohjata toimimaan oikein. Noudon kanssa on vielä tekemistä, vähän tahtoo Hillalla oli omimisen makua -erityisesti kun metsäkanalinnuista on kyse. Noutoa ollaankin nyt treenattu kotona. Paljon päästiin jo eteenpäin sillä, kun tajusin antaa Hillalle luoksetulo -käskyn heti koiran mentyä linnulle. Näin ollen Hillalle "ei jää aikaa miettiä", että mitä linnulla tekisi vaan joku toinen on päättänyt tilanteen jo hänen puolestaan :DPääsimme Hillan kanssa agillityn pienryhmään, mutta syksyn menojen vuoksi pääsimme kunnolla aloittamaan agillitytreenit vasta viime viikolla. Kun menimme agillityhalliin, repesi Hillalla pelihousut aivan täysin. Voi että se oli innoissaan! Tauko oli myös selvästi tehnyt hyvää, sillä kontaktit ja esteet tuntui olevan paremmin hallussa kuin ihan alkusyksystä.

Huomasin kuitenkin, että koira näytti radalla hiukan jumiselta. Ihmekkö tuo, jos toinen on juuri palautunut metsästysreissultaan. Varasin hieronta-ajan koirahieroja Maaretilta, jonka luona myös Royal kävi viime talvena kilpailuiden välissä hierottavana. Ja löytyihän niitä jumeja. Takajaloista, selästä ja toisenpuolen lavasta. Maaret sai kuitenkin hyvin jumit auki ja koiran liike rentoutui silmin nähden. Hilla otti myös hieronnan Maaretin käsissä rennosti, eikä stressannut yhtään :) Kiitos Maaret, olet loistava!Jotain ihanaa tapahtui viime viikonloppuna, kun meille kotiutui pieni saksanseisojan pentu Zlatan. Toivon mukaan saan tästä nopean vetohiihtokaverin ja mieheni uskollisen metsästäjän. Hän on niin ihana <3

Krista, Hilla & Zlatan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti