sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Valmentautumassa naapurissa

Hieman extemporena otettiin Uun kanssa osaa Saija Mustosen agivalmennukseen. Aikaisemmat Saijan treenit meillä on mennyt ohi suun, kun  on ollut muita menoja samaan aikaan. Nyt sattui sopivasti vapaa viikonloppu töistä ja treenipaikkoja oli vielä jäljellä. Oman jännityksen treeneihin toi naapuriseuran halli. Ollaan kisattu siellä, mutta uusi kokemus oli käydä treenaamassa siellä. 

Rata oli haastava. Paljon pyörittämistä, mutta kuitenkin sitten mukavia "luukutuspätkiäkin". Ei mitään överivaikeaa ja yhtään kohtaa ei tullut tutustuessa mihin ei olisi ohjausta itse keksiny. Omia suunnitelmia sai kokeilla ja Saija ehdotti parannuksia jos näki tarpeelliseksi.

Rata näytti tältä:

Saija on ensimmäinen kouluttaja, joka on ymmärtänyt spanielin ajatuksenjuoksua. Kerroin meidän ongelmat: vireen säilyttäminen, oikean palkan löytäminen ja ihmisrakkaus. Saija on itse treenannut ja kisannut springerin kanssa, joten todella tiesi nuo ongelmat jotka kerroin. 

Saatiin aivan törkeen hyviä pätkiä aikaiseksi! Olen todella tyytyväinen Uun ensimmäisen kierroksen tekemiseen ja vireeseen. Oltiin YHDESSÄ SAMALLA radalla. :) Ihan parasta. <3 Kartturin nuppi oli hieman jäässä, mutta koira teki just sen mitä siltä pyydettiin. :) Saksalaiset ja persjätöt on niin meidän juttu ja saatiinpa tälle radalle myös oikein sujuvat pakkovalssitkin tehtyä. Puomille onnistui kivasti pysäytys, mutta juoksu A olikin sitte kamala. Ponnarin avulla sekin saatiin oikein hyväksi. 

Toinen kierros oli tosi huono ja en saanut virettä nostettua enää millään. Leikkimään U lähti, mutta heti kun leikki loppui laski myös vire. =/ Saatiin 20-32 tehtyä kuitenkin, joskin tahmeasti, ja U sai palkkansa aina ripeästi liikkumisesta. 

Saijakin kehui Uuta silloin kun se on hyvässä vireessä. Saatiinkin ohjeeksi tehdä treenit niin että ensin jotain helppoa + superpalkka ja sitten se ratasuoritus/vaikeampi treeni + superpalkka ilman useita toistoja. Koira autoon/häkkiin vireen ollessa vielä korkealla. Lisäksi Uulle palkka aina liikkeestä. Joko niin, että se juoksee miun kanssa yhdessä tai juoksee minuu kohti. Liikkumisesta palkataan. 

Kannatti osallistua! :) Saijakin sanoi sitä, että meidän ei periaatteessa tartteis Uun kanssa treenata. Sen verran vain, että yhteinen rytmi pysyisi. Tietysti kontakteja ja keppejä voi aina hioma, mutta esteosaaminen ja ohjaukset on hyvät. Myös miun ohjaaminen sai kehuja. :) 

Kannatti mennä! :) Ja turhaan jänskätin hallia. U oli siellä kuin kotonaa. :) Tätä lisää eli treeniä vieraissa ympäristöissä.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti