keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Treenien makuun

Syksyn tulo tietää aina myös boostia treenimotivaatioon. Ja hyvä niin, sillä treenattavaahan riittää. Keväällä oli paljon suunnitelmia, kunnes iski treeniähky ja motivaatio oli tipotiessään. Kesä meni enemmän ja vähämmän "lomaillessa" (niin, agilitystä lomaillessa) ja treenimotivaatiota odotellessa. Ei vaan tehnyt mieli treenata, ekä varsinkaan kisata.
Kesällä pohdin myös treenien jatkoa paljon. Jatkanko vanhassa seurassa vai lähdenkö tavoittelemaan jotain uutta? Vai olisinko kahdessa seurassa? Vai olisiko sittenkin vaihtoehto joku yksityinen koulutuspalveluita tarjoava yritys? Ajattelun asteelle jäi, ja pysyttelen ainakin toistaiseksi tutussa ja turvallisessa. 

Syksyn saapuminen toi sen, että myös ohjattuja koulutuksia, siis seuran ulkopuolisten kouluttajien koulutuksia, on tulossa. Osallistutaan (toivottavasti) Uun kanssa useamman treenin koulutuspakettiin, jota odotan todella kovin. Nämä treenit ovat oman seuran hallilla parin kuukauden välein ja treenien teema vaihtuu joka kerta. Tavoitteena tässä on, että samat koirakot ovat kaikilla koulutuskerroilla. Can't wait! Tämän kouluttajan ohjeilla, on mm. Uun radalta karkailua saatu paremmaksi. 

Lisäksi loppuvuodelle on tiedossa ainakin yksi koulutus, mikäli mukaan päästään. Alkaa harrastajien määrä olemaan sen verran iso, ettei koulutuksiin pääsy ole mikään itsestäänselvyys. :) 

Tärkeimmät treenattavat asiat mielestäni on:
- Kontaktit: juoksu A ja puomille 2on2off. Keinu nopeammaksi ja itsenäisemmäksi. 
- Kepit. Reipas suoritus alusta loppuun. Nyt ongelmana vauhdin hiipuminen keppien aloituksessa.
- Lähdöissä pysyminen ja ohjaajafokus

Ei montaa asiaa, mutta sitäkin isompia ja tärkeämpiä. Puomi ei toimi vielä radan osana (testattu on). Sen treenaaminen vie aikaa ja useita treenikertoja viikossa, sillä toistoja ei voi ottaa montaa. A vaatii myös varmuutta ja paljon palkkaa oikeista suorituksista. 

Koutsi kiinnitti huomiota siihen, että U pudottaa laukan aina raville lähestyessä keppejä. Kepit ovat jo puolivälissä, kun U saa vauhdin kohdalleen. Nyt pitäisikin keksiä, miten saan sen tulemaan TURVALLISESTI mutta TÄYSILLÄ keppien aloitukseen. 

Iän ikuinen ongelma on lähdöissä pysyminen. Fokus saatava pysymään ohjaajassa ja ensimmäisessä/-sissä esteessä. U nimittäin ei lähde suorittamaan, jos keksii bongata esim. ajanottajan kisoissa. Ja jos olen epävarma sen paikallaanpysymisestä saa koko rata epävarman lähdön.

Tän viikon treeneissä hiottiin pakkovalsseja ja valsseja ja saatiin kuin saatiinkin ne lopulta toimimaan. Jes! :) Kipaisin myös vapaavuorolla treenaamassa puomia, keppien aloitusta sekä vauhti lyhyellä hyppy-putki pyörittelyllä. Matalalle puomille saatiinkin tosi kivoja ja reippaita toistoja, keppitreeneissä oli kissanruoka sekä kujakepit apuna ja rallattelussa U sai testata upouutta lelua.  Olipa se mieluinen! :) Ainiin, treenattiinhan me kotipihassa reippaita käännöksiä sekä 2on2offia. :) Aika ahkeraa! :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti