maanantai 6. huhtikuuta 2015

Lankalauantain agility

Taas me kisattiin. Kisattiin siitäkin huolimatta, että naapuriseuran kisoissa meillä ei koskaan mene hyvin. Eli Joensuun Agilityurheilijat järjestivät perinteiset pääsiäiskisat omalla hallillaan Pärnävaaralla. Tuomaroimassa kakkosten radoilla oli meille tuttu mies, Esa Muotka. Tämä oli nyt kolmas kerta Esan radoilla ja viimeisin startti oli pari viikkoa sitten Kuopiossa.

Olosuhteet olivat "suotuisat". Starttivuoro oli vasta myöhään iltapäivällä eli Uljas sai syödä normaalin aamupalan + nesteytykset ja kerkesihän herra nukkumaan parit päiväunetkin. ;)
Eka radalla olinkin sitten ihan vieraan koiran kanssa. :D Sehän suorastaan lähti lapasesta! A-radalta tuloksena HYL ja aikamoista räpellystä ja viimehetken pelastuksia. B-rata meni jo mukavammin, harmi vain, että jo ihan radan alussa tuli yksi rima alas ja kepeillä kertyi hieman yliaikaa.
Iso kiitos Annille kuvausavusta! :)

A-radan ratapiirros
Rata oli kakkosten radaksi varsin suoraviivainen. Meidän suurimmaksi haasteeksi tuli hyppy nro. 5 ja pituudelta nro. 15 A:lle vauhdikas meno. A:lla meni pasmat sitten niin sekaisin, kun koira "karkasi" ja U sujahti putken väärään päähän. Ensimmäinen kerta koskaan, kun U sooloilee tuolla tavalla. :D En voinut olla tuosta edes harmissaan. 


B-rata piirrettynä
Eli täysillä juosten edes takas hallia ja sitten hieman tarkempaa ohjausta ansaesteiden seassa. Tällä radalla oltiin Uun kanssa yhteistä työtä tekemässä. Hienosti selvittiin ansakohdista. Haastava keppikulma mietitytti, kun A-radalla ei kepit oikein sujuneet mutta niin U vain hienosti suoritti haastavankin kulman. Kepeillä vaan harmittavasti aikaa kului pitkään.  Lopullinen sijoitus taisi olla about. seitsemäs.

Epäilen, että U on jumissa kun on aksattu viime viikkoina niin paljon. Se ei normaalisti rimoja tiputtele, vaan hyppää hyvällä tekniikalla korkeitakin hyppyjä. Kepit ovat hidastuneet niin paljon, että luulen jossain kohdin jumitusta olevan. Nyt siis panostusta lihashuoltoon, kun on taukoa kisaamisesta.

Treenilistalle menee ennen seuraavia kisoja keppivireen nostattaminen ja säilyttäminen. Tiedän, että U osaa ja kykenee tekemään reippaat kepit hyvällä rytmillä. Se fiilis pitäisi vaan saada myös kisoihin. Lisäksi ne ikuiset kontaktit ovat treenikohteena. Olen tullut juoksupuomin suhteen toisiin ajatuksiin ja otan tavoitteeksi 2on 2off puomin ja juoksu A:n. Niitä vaan pitää päästä treenaamaan useammin, että toiminnan saa varmaksi.

Seuraavat kaksi viikkoa on pyhitetty näyttelyille. Tulevana lauantaina mennään Hirvensalmelle ja siitä viikon päästä Simpeleelle. U tekee debyyttinsä valioluokassa. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti