keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Suomen mestaruus

Aikaisemmin jo kirjoitin, kuinka valjakkohiihtokilpailuita järjestää kaksi eri liittoa. Suomen valjakkourheilijoidenliitto, sekä Suomen palveluskoiraliitto. Liittojen säännöissä ja luokkajaoissa on pieniä eroja, mutta suurin ero näiden kahden liiton välillä kuitenkin lienee se, että Valjakkourheilijoiden liitossa tulokset kirjataan urheilijan mukaan, kun taas SPKL:n kisoissa koiran mukaan. SPKL:n tulokset kirjataan aina myös kenneliiton koiranettiin.
Kummatkin liitot järjestävät omat SM-kilpailunsa, mikä on mielestäni vähän jopa hölmöä. Tänä vuonna kilpailiin ensiksi valjakkohiihtoliiton SM-kilpailut Taivalkoskella.........jossa Royalin kanssa voitettiin ylivoimaisesti Suomen mestaruus!Taivalkosken kilpailuista tehtiin myös todella hieno video, joka kannattaa käydä katsomassa. Videosta näkee hyvin lajin ja sen millaista meillä on kilpailuissa. (Numerolla 16 ollaan me):

https://www.youtube.com/watch?v=3QsGz_1gjzk&feature=youtu.be

Taivalkosken kilpailuiden jälkeen oli Suomen palveluskoiraliiton SM-kilpailut Tampereella. Tampereen ladut olivat aika heikossa kunnossa, joten valitettavasti tosi moni jätti kilpailuun osallitumatta. Meidän sarjassa starttasi vain viisi koirakkoa eikä näin ollen saatu SM-arvoa sarjalle (vähintään 6:den koirakon tulee startata). Kilpailu oli tiukkaa, mutta juuri ja juuri yllettiin kuitenkin voittoon. 

Tähän talveen olen ollut tyytyväinen, niin tuloksiin kuin yhteistyöhön koirankin kanssa. Olen erittäin ylpeä koirasta, joka kantaa nimensä kunnialla ;) Suuri kiitos kuuluu myös Sohvin valinnalle. Sohvin valinnan ja Maaretin ansiosta Royalin lihaskunnosta on pidetty huolta, lihasjumit on saatu aukaistua ja palautuminen on ollut nopeaa. Myös Fitdogin energiajuomat ja palautusjuomat on mahdollistaneet koiran maximi suorituksen, eikä loukkaantumisia ole tullut. Hieno kausi siis kaiken kaikkiaan :)

Tänään olisi tarkoitus mennä Hillan kanssa tsekkaamaan, pystyykö Pärnällä vielä treenaamaan. Ens kerralla kirjoitan teille enemmän koirien valjaista ja muista välineistä, joita laji vaatii.

Kuulemisiin, 
Krista, Royal & Hilla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti