tiistai 31. maaliskuuta 2015

Joensuu - Kuopio väli tutuksi

Alkaa olla tuttu reitti Joensuusta Kuopion Musti & Mirri Areenalle. :D
Reilu viikko sitten käytiin kisoissa ja viime sunnuntaina agilityvalmennuksessa. Mikäpäs se on reissatessa loistavassa seurassa.

Tosiaan kisattiin Kuopiossa kahden agilityradan verran 21.3.. Kisojen järjestäjänä toimi ACE ry. Tuomarina kakkosluokassa Esa Muotka. Niin ja teemanahan kisoissa oli 80-luvun disco! :D Neonvärit on pop. ;)

A-rata meni hyvin niin pitkään, kunnes tein huolimattoman ohjauksen ja lopputuloksena pari kieltoa puomille ja Uljas tuomaria moikkaamaan. Kyllä harmittaa! Jos olisin ottanut Uun napakasti ohjaukseen, ois tehty nolla ja mahduttu vielä ihanneaikaankin. Olisi LUVA nro. 2 ollut lähellä. Herkkä laji. :)


B-radalle menin nukkuvan koiran kanssa. Kuin olisin etanan kanssa tehnyt agilityä. Yksi rima tuli alas ja paaaaaljon yliaikaa. Tälläistä tämä harrastaminen spanielin kanssa, aina ei vaan jaksa. Ihan hyviäkin pätkiä radassa onneksi oli. :)

29.3. suunnattiin tosiaan taas samaiselle areenalle treenaamaan. Jännitti jo etukäteen paljon, ensinnäkin kouluttajan ohjauskuviot sekä koiran vire. Lähdettiin Joensuusta todellisella agilitytiimillä: mukana Uun lisäksi Martta mäyräkoira ja Pippa Whippet. :) 

Kouluttajana toimi Tiia Vitikainen. Tiian voi tutustua täältä. Tiia oli rakennellut meille "kevyen" 37 esteen radan. Rataan tutustuessa olo oli ihan luottavainen. Mutta Tiia laittoi miltei kaikki etukäteen suunnitellut kuviot uusiksi ja sitten olikin tämä tyttö ihmeissään. :D Tiia kärsivällisesti kädestä pitäen opetti pakkovalssi - valssi, pakkovalssi-persjättö, pakkovalssi-valssi kuviot. Valssit on meidän suuri heikkous! Meidän tarviis päästä kunnon valssikurssille. :D Videolta näkee, kuinka hankalaa on miulle alun viisi estettä. Mikä käsi mikä jalka? Milloin piti pyörähtää? Valmistauduttehan nauramaan? ;)

Saatiin valmennuksesta huiman paljon opeteltavaa. :) Ja niitä oppeja pääsi onneksi testailemaan jo heti omissa viikkotreeneissä maanantaina. :) Jossain vaiheessa tuo samainen rata (hieman lyhennettynä) tulee myös omalle hallille ja sitten päästään taas viilailemaan noita valsseja.

Kevät (vaikka nyt ei kovin keväiseltä ulkona näytäkkään) on muodostunut todelliseksi koiraharrastuksen kulta-ajaksi. Ollaan kisattu lähes yhtä paljon kuin koko viime vuonna ja treeneissä on ollut enemmän ideaa. Itsenäinen treenaaminen on ollut liian vähäistä, mikä näkyykin mm. susihuonoina kontakteina. =/ 

Parin viikon päästä aloitetaan myös näyttelykausi. Mennään ensin Hirvensalmelle ja siitä viikon päästä Simpeleelle. Ja ainakin yksi Viipurin reissu on myös suunnitteilla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti