sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Kylläpä tämä blogitauko pääsi venähtämään. Tekemistä on ollut niin paljon, ettei ole ollut aikaa istahtaa rauhassa koneelle kirjoittelemaan poikien kuulumisia.

Palataan ajassa aluksi hieman taaksepäin, viime vuoteen. Vuoden viimeiset kisat kisattiin JoA:n kisoissa. Ja niistä kisoista ei kehumista ole. Yksi tulos ja kaksi hyllyä. Testasin, miten U jaksaa kisata kolme rataa, hyvin jaksoi. Meillä ei koskaan mene nappiin JoA:n hallissa. B-radalla tapahtui jotain uutta, U törmäsi kunnolla putken painoon. :( Oli ressukka ottanut kunnon kuperkeikan putkessa, sillä tuli putkesta ulos kovaa juosten, eikä heti reagoinut ympäristöön mitenkään. Kun näin koira, oli sen pää ihan hiekassa ja se räpytteli oudosti toista silmäänsä. :( Säikähdyksellä onneksi selvittiin, silmä vain hetkellisesti ärtyi hiekasta. Videoita katsoessa oli hyviäkin pätkiä radoilla. Toki harmittaa, että se viimeinen LUVA jäi saamatta.

Kuukauden verran eleltiin miltei kokonaan ilman agilitya. Joulun seutu aiheutti taukoa, jonka kyllä uskon tehneen oikein hyvää. Ei treenattu lähes kuukauteen yhtään mitään. Oma motivaatio treenaamiseen oli hieman hukassa, paljon asioita oli treenattavana ja jotenkin turhauduin siihen kun en tienny mistä ja miten aloittaa.

Vuosi 2015 olkoot parempi, mitä vuoden 2014 loppu. Treenataan nykyään ohjatusti kerran viikossa. On mukavaa, kun joku katsoo tarkemmin meidän tekemistä ja puuttuu esim. myöhässä oleviin ohjauksiin yms. Nämä treenit eivät ole verrattavissa valmennuksiin, joita ulkopuoliset kouluttajat pitävät, mutta parempi juttu kuin yksin treenaaminen. Pääsen nyt myös paremmin pureutumaan tähän ihmisten luo karkailuun, kun saadaan treeneihin tehtyä kisamaisia tilanteita. Jes!

Tällä hetkellä opeteltavia asioita ovat:
   * Juoksukontaktit. Alkeet aloitettu jo kehikon avulla.
   * Kisanomaiset tilanteet
   * Radalla pysyminen 
   * Lähdöissä pysyminen ja terävä liikkeellelähtö

Tammikuun lopun kunniaksi oltiin Uljaksen kanssa Juha Oreniuksen valmennuksessa. Juha koulutti oman seuran, PoKS:n, treenihallilla. Juhaan voi tutustua esim. täällä.
Tuolta meidän rata näytti koko komeudessaan. Vaativa, juostava, mielenkiintoinen. Opin taas omasta koirasta paljon! U ei ollut parhaimmassa mahdollisessa vireessä, vaan vähän laiska. Opeteltiin uusi ohjauskuvio, japanilainen. Käytännössä siis kaksi persjättöä (sokkaria) peräkkäin. Toimi meillä todella hyvin, kunhan sain rytmityksen toimimaan! Kaikki ohjaustekniikat, jotka vievät liikettä eteenpäin toimivat meillä parhaiten. Esim. valssit saavat aikaan vauhdin hidastumista. Juhalta ei turhaan kehuja herunut, kaikki palaute tuli aiheesta. Ongelmana miulla on se, että olen hetkittäin liikaa koiran edellä. 

Tiivistettynä mitä jäi koulutuksesta käteen:
   * Putki-kontakti erottelu. Varmista rauhassa, että koira lukitsee oikean esteen.
   * Älä ole liikaa koiran edellä
   * Älä pysäytä liikettä
   * Eteenpäin suuntautuvat ohjaukset --> vauhti säilyy paremmin
   * U kääntyy todella hyvin, kunhan rytmitys on kunnossa

Kunhan ehdin kotikoneella tekemään videokoosteen valmennuksesta, linkitän sen tänne.

Kisakalenteria olen vilkuillut sen verran, että helmikuun lopulla suunnataan aloittamaan kisavuosi 2015 Kuopioon. Siellä on hyvä kisata talvella, sillä kisapaikka on lämmin halli. Kisaamaan lähden, vaikka juoksukontaktit eivät olisikaan kunnossa. Ykkösissä ja vielä kakkosissakin ehdin ihan hyvin varmistamaan kontaktit. 
Tahdon saada tasaisesti kisoja käytyä, että saisin sinne kehitettyä omat rutiinit, millä saan koiran sekä itseni parhaaseen vireeseen. Keskikesällä me ei kisata, sillä U ei jaksa aksata helteessä. 

Kunnon kohottamiseen olisi myös aikomus panostaa. Ihan kuin olisin maininnut asiasta aiemminkin? :D Liian herkästi sorrun siihen, että pojat saavat peuhata omassa pihassa. Enemmän pitäisi lähteä metsään ja jäälle niitä juoksuttamaan. Tekisi mieli myös kokeilla hiihtoa Uljaksen kanssa tänä talvena. Viime talvena ei päästy ladulle yhdessä ollenkaan. 
Omalla dobopallolla on pyrkimys jumppailla molempia poikia vähintään kerran viikossa. Niin ja ohjattujen aksatreenien lisäksi kerran viikossa hallilla treenaamaan edes niitä kontakteja. Useamminkin jos aika vaan antaa myöden. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti