tiistai 24. helmikuuta 2015

Tuore kakkosluokkalainen



Lauantaina startattiin meidän kisavuosi Kuopiossa. Uljas oli ilmoitettu kolmelle radalle: kahdelle agilityradalle ja yhdelle hyppyradalle. Tavoitteena luokkanousu. Uskomatonta mutta totta, me päästiin tavoitteeseen! B- radalta tulla tupsahtu SERT ja luokkanousu! Ykkösluokan radat tuomaroi Petteri Kerminen ja kakkosluokan radoilla tuomarina Reetta Pirttikoski.

A-rata meni kohtalaisesti. Koira pysyi lapasessa, mutta kontaktit olivat törkeän hitaat. Olin tiedostanut tämän jo aiemminkin, mutta keinu toisena esteenä oli aivan järkyttävän hidas! Itse möhlin kepeille viennin, joten siitä kielto. Lisäksi U jätti pujottelun kesken nähtyään/kuultuaan jotain, joten siitä toinen 5 vp.




B-rata suoritettiin puhtaasti, tosin U kävi keppien jälkeen moikkaamassa ratatyöntekijää. ;) B-radalta tuloksena "himoittu" SERT ja niinpä Uljasta saa tituleerata agilityn KAKKOSluokkalaiseksi! Jippii!! :) Rata ei ollut kehuttava, mutta puhdas ja sehän riittää.



Päivä siis venyi, kun odoteltiin kakkosluokkia alkavaksi. Pienen hetken kävi jo mielessä, että olisin jättänyt starttaamatta kakkosissa. Se olisikin ollut fiksu päätös... Nimittäin. Kakkosten hyppyrata oli oikein kiva ja mentävä. Se alkoi lupaavasti. Tosin tein pienen virhearvion Uun suoritusnopeudesta pussilla ja siinä meille tuli pieni yhteentörmäys. Rata jatkui hyvin ja kerkesin iloitsemaan hyvästä fiiliksestä. Kunnes tultiin kepeille. Aloitus oli laiska, kepit jäi kesken ja kaiken kukkuraksi U rupesi pissalle kesken keppien!!! Eipähän ole moista koskaan ennen tapahtunut!!! Voi jee miten ärsytti! Ottaa nyt HYLÄTTY tulos tuollaisen takia! Argh.

Ilmeisesti pitkä kisapäivä ja hyvä juominen olivat tehneet tehtävänsä. Vaikka U oli ennen rataa käynyt ulkona ja pissata lorottanut piiiiitkät pissat, iski hätä kesken radan. :( Taisi aineenvaihdunta hyrrätä nopealla vauhdilla. 

Voisi siis melkein todeta, että tankkaus onnistui hyvin? Mukana oli, kuten aina, Fitdogin Energy + rehydrate juoma. Juomaa tarjoilin ratojen jälkeen, ja huolehdin ettei kerta-annos ollut liian iso. Lisäksi tarjolla oli puhdasta vettä. Reilu nesteytys on miun mielestä suurin apu palautumiseen ja kisapäivän jaksamiseen. Näköjään kuitenkin miinuksena tuo suuri pissamäärien erittyminen. Ja kukapa sitä haluaisi tehdä maksimaalista urheilusuoritusta rakko täynnä? 
Juomien lisäksi tarjoilin Natures Menun märkäruokaa puoli pussia kisojen aikana ja loput puoli pussia kisojen jälkeen.

Summa summarum. Kisaradoista ei jäänyt mikään huippufiilis. Hyvääkin oli ja paljon, mutta treeneissä on pystytty paljon parempaan ja flow on ollut mitä mainioin. Kontakteille varmuutta ja nopeutta sekä kepeille samaa virettä mitä treeneissä. Me vaan tarvitaan kisakokemusta PALJON.

Maanantaina juttelin meidän treeniryhmän koutsin kanssa. Tosiasia on se, että Uljaksen kanssa voidaan hyvinkin nousta kolmosiin, mutta siellä ei menestystä varmasti tule. Me tarvitaan kisakokemusta ja kisarutiineja. Tavoitteena kisoissa ehjät ja sujuvat radat, ei niinkään sijoitukset. Ja ne kontaktit. Me opetellaan juoksukontakteja, mutta ei hampaat irvessä ja ei todellakaan hinkata niitä seuraavaa vuotta. Hyväksyn huonommat kontaktit, mutta kunhan meillä molemmilla olisi kivaa ja saataisi treenien rentous tuotua myös kisaradoille.

Seuraavat kisat kuukauden päästä! 

2 kommenttia:

 1. Onneksi Olkoon luokkanoususta! Hienot radat! jospa mekin Montyn kanssa päästään viimestään huhtikuussa starttailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! :)
   Sujuvuutta haetaan vielä kisaradoille, mutta olihan noissa hyviäkin pätkiä. :)

   Poista