maanantai 26. tammikuuta 2015

Kauden avaus


Voisin alkuun kertoa pari sanaa koirahiihdosta/valjakkohiihdosta.
Valjakkohiihto on siis talviurheilulaji, jossa koira ja hiihtäjä etenevät yhdessä valjakkona. Lajissa kilpaleminen vaatii kovaa kuntoa niin koiralta kuin ohjaajalta, sekä saumatonta yhteistyötä. 

Valjakkohiihto on Suomen palveluskoiraliiton yksi koemuoto, mutta kilpailuita järjestää myös Valjakkourheilijoiden liitto. Molemmat liitot järjestävät omat Suomen mestaruuskilpailunsa ja säännöissä on pieniä eroja. 

Suomen palveluskoiraliiton kilpailuluokat menevät seuraavasti:

A: Avoin kaikille roduille.
B: Avoin muille roduille paitsi seisoville lintukoirille. 
C: Avoin kaikille roduille paitsi dobermanneille, suursnautsereille ja seisoville lintukoirille.

Royalin kanssa kilpaillaan siis luokassa B. Spkl:n säännöissä luokka A on rajattua huonosti, koska tämän mukaan Hilla (bretoni) kuuluu A luokkaan. Käytännössä A luokassa kilpailee vain saksanseisojia jotka alkavat olla jo täysin juoksulinjaisia, eli normi metsästyskoiralla ei ole saumoja pärjätä. Mutta eihän sen aina tarvitse olla pelkästään pärjäämisestä kiinni, mukava harrastus tämä on joka tapauksessa :)

Suomen valjakkourheilijoidenliitossa luokat menevät seuraavasti:

A: on avoin kaikille roduille.
B: on avoin kaikille roduille lukuun ottamatta saksanseisojia, pointtereita ja rekisteröimättömiä koiria.


Me siis startattiin Royalin kanssa meidän kisakausi eilen Lieksassa ja voitettiin oma sarja ylivoimaisesti. Oltiin koko päivän toiseksi nopeimpia, häviten mm-mitalistille 37 sekunttia. Tästä on siis hyvä lähteä jatkamaan kautta.
Meitä kosiskeltiin lähtemään mukaan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin, eli jos maaliskuussa ollaan vielä koiran kanssa hyvässä kunnossa niin todennäköisesti startataan Ruotsissa ja lähdetään jahtaamaan PM-mitalia :)
Lopuksi käytiin vielä kisaturistin kanssa hiihtämässä :)Krista, Hilla & Royal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti