tiistai 4. marraskuuta 2014

Dobo

Pohjois-Karjalan Seurakoirien maasto- ja ratajuoksujaosto järjesti lauantaina 1.11.2014 dobokoulutuksen. Kouluttajan toimi Anne Naukkarinen. 

Dobosta ainutlaatuista tekee se, että siinä jumppaa koira SEKÄ ohjaaja. :) Lisää dobosta voi käydä lukemassa täältä. Itsäni dobo kiinnosti nimenomaan agilityn näkökulmasta. Jos koiran syvät lihakset eivät ole vahvat tekee koira agilityradalla mm. käännökset vain jalkojen voimalla, jolloin myös loukkaantumisriski kasvaa. Ja näkyyhän syvien lihasten voima ja hallinta myös hyppytekniikassa. Ja hyvillä syvillä lihaksilla säästän myös koiraa vanhuuden vaivoilta. :) 

Meillä oli Uun kanssa käytössä 85 cm pallo. Pienemmän pallon päälle ei U pitkäkroppaisena poikana meinaa mahtua. Ollaan kotosalla treenailtu tasapainoa tasapainotyynyn kanssa ja pienesti ihmisten jumppapallolla. Ongelmana kuitenkin se, ettei Uun kokoinen koira meinaa millään mahtua tavallisen pallon päälle. Pallojumppa oli siis tuttua ja Uuhan oli kiipeämässä pallon päälle heti sen nähdessään :D Ei tarvinnut käyttää aikaa palloon tutustumiseen. ;) 

Tunnin aikana koirat olivat pallon päälle 2x5min. U olikin molemmat viisiminuuttiset pallon päällä tehden asennonvaihtoa: istu, maahan, seiso, ympäri (molempiin suuntiin), tassun annot ja "kurre" -temppu. Uun jokainen solu näytti miten paljon se touhusta tykkäsi! Rankkaa, mutta super kivaa! :) 

Tässäpä muutama kuva meidän jumpasta. Kuvista iso kiitos Jenni Tuomelalle. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti