sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Agilitykisoissa pitkästä aikaa

Tänään starttailtiin aikaisin aamulla kohti Kuopiota ja Musti & Mirri -areena. Hukka-Putki järjesti agilitykilpailut ykkösille ja kakkosille tänään sunnuntaina ja eilen oli kolmosluokkalaiset kirmailleet samassa paikassa.

Nämä olivat ensimmäiset sisäkisat Uljakselle (ja miulle). JoA:lla ollaan kisattu, mutta sehän on kylmä, maapohjainen halli. Tänään nautiskeltiin lämpimästä sisätilasta ja uuden karheasta (tai paremminkin pehmeästä) keinonurmesta.

Tuomarina toimi Mika Moilanen. Hänen ratansa olivat todella yksinkertaisia, mutta kun kyseessä on agility, ei ole mikään varmaa. Ratoihin tutustuessa kuitenkin oli sellainen olo, ettei mitään kohtaa radassa tarvinnut jäädä miettimään pidemmäksi aikaa. Hyvä niin, sillä sellaisia pitääkin ykkösluokan ratojen olla. :) 

A-rata loppui meidän osalta nopeammin kuin kanan lento. U näki edellisen koiran radalla ja keräsi siitä hillittömät kierrokset. Siinä sitten lähtölupaa odotellessa ratatyöntekijä tuli juosten istumaan omalle paikalleen ja se lisäsi Uun kierroksia. Olisi pitänyt valmistautua paremmin: estää edellisen koirakon suorituksen näkeminen ja rauhoittaa U lähtöpaikalle. Yhden esteen U suoritti ja kaksi ohitti ja siinä vaiheessa lopetin leikin. Radan jälkeen mietin kuumeisesti mistä tuo esteiden ohittelu johtui? Oliko syynä uusi pehmeä pohja, joka teki hyppäämisestä erilaista? Kuumuus lähdössä? Miun ohjaus? Vai joku muu esim. mahakipu (Uulla vatsa liian kovana aamulla). 

B-rata oli A-rataa suoraviivaisempi ja voisin nimittää helpoksi. Suurin jännitys oli kuitenkin se pysyykö spanieli lapasessa? Lähtöön valmistautuminen onnistui paremmin ja ensimmäisistä esteistä saakka oli kiva fiilis tehdä rataa, vaikka varmistelinkin taas liikaa. Puomin ylösmeno liikahti Uun siihen laukatessa ja puomi meni hiipimiseksi. Päästiin loppuun ilman virhepisteitä ja ihanneajan sisällä! Sijoitus oli kuudes ja saatiin toinen LUVA! :) 

On taas yksi kisamörkö selätetty. :) Tälle vuodelle enää yhdet agilitykisat itsenäisyyspäivänä ja sitten onkin aika miettiä ensi vuoden kujeita. Jos saadaan SERT seuraavista kisoista on meillä tiedossa siirto kakkosluokkaan. Saas nähdä miten monet kisat menee ennen luokkanousua? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti