perjantai 24. lokakuuta 2014

Reissu Rakvereen

Koiraharrastajat ovat hullua sakkia. Herätäppä vapaaehtoisesti keskellä yötä ajamaan satoja kilometrejä autolla pilkkopimeällä yhden mahdollisen tittelin tähden. :D Viikko sitten pakkasin keskellä yöt kimpsut ja kampsut koiran kera autoon ja suunnaksi Rakvere. Tai no onneksi ei kokomatkaa tarvinnut omalla autolla taittaa, vaan Porvoossa hyppäsin kasvattajan kyytiin ja matka loistoseurassa sai alkaa. 

Meille oli varattu mökkimajoitus n. puolen tunnin päästä näyttelypaikalta. Meidän mökki oli meren rannalla ja hyvin mahtui majoittumaan kolme ihmistä ja seitsemän koiraa. :D Seurue koostui tällä kertaa kahdesta walesinspringerspanielista ja viidestä englanninspringerspanielista. 

Majapaikka meren rannalla.
Koirat eivät onneksi menneet mereen uimaan. ;) Mökki oli metsän laidalla, joten koirat pääsivät tuulettamaan päätään metsälenkille pitkän automatkan jälkeen. Ulkona seurue tuli hyvin toimeen, mutta sisällä ei oikein Uljas tykästynyt kilpakosijoihin. Tyttöjen kanssa ei mitään ongelmaa, urosten kanssa meinaa hermot kiristyä.

Lauantaina oli näyttelypäivä nro. yksi ja tuomarina Tatjana Urek Slovaniasta. Uljaksen tuloksena AVO ERI1 SA PU3 SERT --> EE MVA. Tavoite täyttyi jo siis ensimmäisenä näyttelypäivänä. :) Uljasta voidaan tituleerata nyt siis myös Viron Muotovalioksi. 

Päivän kruunasi ihanan Mytyn (Ocean Pitfal Obsession) esittäminen BIS-JUNIOR kehässä. Tapio Eerola valitsi meidät yhdeksän parhaan juniorin joukkoon! Junnuja oli yhteensä lähes 100!! Puhumattakaan siitä, että Ocean Pitfal kasvattajaryhmä oli hienosti BIS 2! Oma Uljakseni oli mukana tässä kasvattajaryhmässä. :)

Tuore EE MVA
Ocean Pitfal Obsessionin kanssa BIS-junior kisassa
Toinen näyttelypäivä ei tuonut yhtä suurta menestystä. Tuomarina oli Irina Poletaeva. Uljas sai EH:n varsin omalaatuisella arvostelulla. Onneksi edellisenä päivänä täyttyi tavoite. ;) 
Päivän päätteeksi oli Ocean Pitfal kasvattajaryhmä kuitenkin taas BIS 2. :)

Näyttelyreissut on rankkoja, mutta aivan huippumukavia! :) Parissa päivässä U toipui reissun rasituksista ja torstaina käytiin pienet agilityrallit tekemässä. :) 
Reissuruokana oli tällä kertaa Natural Menun lammas-riisi. Pussin avatessa tiesi jo heti voimakkaasti lihan tuoksusta, että nyt on kunnon ruoka kyseessä! Iso kiitos Suvi, kun vihjasit tästä ruoasta! :) Sekoitin jo kotona nappuloihin valmiiksi Fit Dogin Energy & Rehydrate jauhetta. Energiaa siis riitti esiintymiseen ja virta oli vaaleampaa ja hajuttomampaa. :) Monesti reissussa on ongelmana niukka juominen ja pieni kuivuma, jolloin virtsa on todella voimakkaan hajuista ja tummaa värjäten vatsanaluskarvat tumman keltaisiksi. Nyt oli tämäkin ongelma ratkaistu! :)

Nytpä ei sitten ole näyttelyitä tiedossa pitkään aikaan. =/ Suomen näyttelyistä ei ole enää mitään tavoiteltavaa, käydään toki pyörähtämässä lähialueen näyttelyissä, mikäli tuomarit ovat meille suotuisia. Eli ihan kenen tahansa eteen ei mennä esittäytymään. :) Jossain vaiheessa tulevaisuudessa on tarkoitus suunnata Liettuaan tavoittelemaan Liettuan MVA arvoa sekä Baltian MVA arvoa. :) Niin ja eihän sitä tiedä josko Uljaksesta tulisi isimies jonain päivänä... ;)

Älä herätä nukkuvaa spanielia <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti