keskiviikko 8. lokakuuta 2014

KarvakaveriMeidän Camy on nyt Suomen karvakaverit ry:n virallinen rapsutuskamu!

Mari, eli Tobyn ja Moccan mamma vihjaisi meille tästä jutusta lähteä tekemään vapaaehtoistyötä koiran kanssa ja hetipä nappasi asia, että on ihan hyvä juttu. Suomen karvakaverit ry tekee eläinten kanssa hyvää fiilistä luoden vanhusten, vammaisten ja lasten kanssa. Ideana on viedä mukavaa yhdessäoloa eläimen kanssa ko. paikkoihin...laitoksiin, päiväkoteihin...yms. eläimen ehdoilla tietenkin. 

Kävimme viikonloppuna testeissä. Tottakai on asiallista testata, sopiiko eläin tehtävään. Mukana oli mm. koirien lisäksi yksi possu ja yksi aasi. Pääasia on että eläin ei saa olla agressiivinen tai arka. Muuten testattiin sitä, pelkääkö apuvälineitä...rollaattoreja yms. Sen pitää sietää kosketusta, kovia ääniä ja se ei saa hamuta lattialta kaikkea saatavana oltavaa (voi olla esim. koiralle vaarallisia lääkkeitä). Lisäksi sen pitää sietää käsittelyä aika hyvin. 

Camylle oli possu aika eksoottinen eläin, kun ei ole sitä tavannut livenä muualla, kuin ruokakupissa. Tää possu olikin ihan erityinen possu. Se oli käynyt koirakoulutuskursseja ja osasi istua ja maata (Camy ei osaa...). Aasi oli myös kauhistuksen kauhistus. Tämä ei kyllä vaikuttanut sen suoriutumiseen testeissä, vaan tytteli läpäisi ne noin vain olemalla oma rakastettava ja suloinen itsensä.

Odotan innolla, että päästään ensimmäistä kertaa oikealle "keikalle". Mutta nytkin se innokkaana meni testipaikan vanhuksia tapaamaan ja sai runsaasti kehuja ja silityksiä. Uskon, että tästä seuraa vielä paljon hyvää sekä meille, että monelle muullekkin ihmiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti