keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Triplavalio ja reissuun valmistautuminen

Valionarvot haaveissa Uljas matkusti kasvattajan kanssa Minskiin Valko-Venäjälle kaksipäiväiseen näyttelyyn. Yksin ei Uljaksen tarvinnut reissata, sillä mukana oli seitsemän muutakin springeriä samasta kennelistä. Suureksi harmiksi en itse päässyt mukaan, kiitos töiden. Lisäksi oma kipeä selkä ei olisi kestänyt pitkää bussimatkaa. :(
Valko-Venäjän valionarvon saa kahdella luokkasertillä. Uljas kilpaili AVO-luokassa ja sillä oli yksi kilpakumppani. Ilokseni Uljas voitti luokkansa molempina päivinä ja niinpä sitä voidaan tituleerata (vahvistusten jälkeen) Valko-Venäjän, Suomen ja Latvian muotovalioksi! VAU!
BY, FI & LV MVA, BY & LT JMVA, LTJW-13, Ogre W-14 Ocean Pitfal Kir Royale
Lisäksi Uljas oli mukana menestyksekkäässä Ocean Pitfal kasvattajaluokassa. Lauantaina tuloksena BIS4 kasvattajaryhmä ja sunnuntaina upeasti BEST IN SHOW! :) 

Pitkälle matkalle valmistautuminen alkaa meillä jo useampi päivä ennen reissuun lähtöä. Nesteytys ja ruokinta ovat valmistautumisen kulmakivet.  Flying Dogin Mineral Drink -jauhetta lisäilin pari päivää ennen reissua ruokaan ja sen mukana tarjoiltavaan reiluun vesimäärään. Haluan, että elimistössä on reilusti nestettä siltä varalta, että matkan aikana juominen on huonompaa. Lisäksi hyvä nestetasapaino varmistaa sen, että lihakset pysyvät vetreämpänä pitkän matkan aikana. 

Mukaan pakkasin tälläkin kertaa kuivanappulaa. Olisin halunnut testata Orijen-merkkiä, mutta sitä ei Sohvin Valinnasta tällä kertaa löytynyt pienissä pusseissa. Tuosta merkistä olen kuullut paljon hyvää muilta raakaruokkijoilta, joiden koirat reissaavat paljon. :) Päädyin hankkimaan reissuruoaksi Acanan lammas-omena nappulaa. Sitä on ollut tarjolla aikaisemminkin ja huonoa sanottavaa ei siitä ole. 

Reissuruoat pakkaan aina valmiiksi annospusseiksi ja teen aina pari ekstrapussia, ihan vain varmuuden vuoksi. Jo kesän Latvian reissulla sekoitin nappuloihin Minera Drink jauhetta ja niin tein nytkin. Uljaksen tuntien se ei ole mikään paras mahdollinen juomaan reissussa, mutta haluan varmistaa palautumisen pitkän näyttelypäivän jälkeen. Tällä kertaa sekoittelin myös MSM jauhetta ruoka-annoksiin vetreiden nivelten ja lihasten toivossa. :)
 
Onneksi Uljas harrasti pientä voimistelua reissussa ihan itsenäisesti :D
Syynä ihastuttava Elli Ocean Pitfal Miss Muffet

Pitkän bussimatkan koirat matkustavat häkeissä, joten on sanomattakin selvää, että liikkumaan ne eivät paljoa pääse. Toki bussi pysähtyy matkan varrella, mutta ne ovat lähinnä pissatuspysähdyksiä. Vasta perillä Minskissä koirat pääsivät jaloittelemaan oikein kunnolla. Olisin halunnut pukea Uun reissuun BOT:n verkkoloimeen, mutta tiesin jo etukäteen sen, että bussissa tulisi olemaan liian kuuva verkkoloimi päällä. Sainkin kuulla kasvattavalta, että lanneosa on jumissa pitkästä matkustamisesta. Onneksi se on kuitenkin vertynyt jo pelkästään vapaana liikkumisella. :)
Kotosalla Uljas saa nukkua ainakin pari yötä back on track verkkoloimi päällä. Kesäaikaan sitä ei ole käytetty, mutta syksyllä, talvella ja keväällä se on säännöllisessä käytössä molemmilla pojilla. Ennen viikonlopun kisoja aion myös itse kevyesti hieroa lihaksiston läpi.

Kotiin palattua olen tarjoillut aluksi ruoaksi vaaleita lihoja. Miksi vaaleita? Siitä syystä, että ne keräävät vähemmän kuona-aineita lihaksiin ja sulavat helpommin kuin punaiset lihat. Pari päivää hyvin sulavaa ruokaa ja tarjoilen eri lihoja kuten normaalistikkin. 

Onhan se aina oma hommansa valmistautua näyttelymatkoihin. :) Siinä ne menee normiarjen ohessa, mutta näin kirjoitettuna valmistautuminen tuntuu ja "kuulostaa" työläämmältä. :D Käytänto on kuitenkin opettanut, että pieni vaivannäkö kannattaa ja koira esiintyy paremmin ja palautuu nopeammin. Edellämainituilla konsteilla on Uljas ollut reipas agilitytreenaaja jo päivä pitkän reissun jälkeen! :) Eli palautumiseen voi vaikuttaa hyvinkin paljon pienillä teoilla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti