keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Ruokinnasta

En ole vähään aikaan kirjoittanut ruokinnasta mitään ja nyt kirjoitankin sanasen siitä, miten meillä on ruokintaa päivitetty viimeisen muutaman kuukauden aikana. 

Olen ensinnäkin aivan ihastunut Hurjan tuotteisiin. Niissä on juuri meidän tarpeisiin sopivat pakkauskoot (200g ja 400g) ja voin valita paremmin pelkästään lihaa sisältäviä tuotteita. Tiedän siis tarkemmin,mitä siellä kupissa oikein on ja minkä verran. Raakaruokinta on sopinut meille loistavasti, mutta tämä muutos on vieläkin parantanut koirien vointia. Kovemmat syötävät koirat saa nyt luina ja rustoina, ei jauhettuina ruoan sekaan. Kovempaa luuta, yleensä hevosta, annan koirille iltaruoaksi noin kerran viikkoon. Rustoja/broilerituotteita tai sitten jotain kuivatettua purtavaa nää saapi lähes joka aamu. 

Samalla kun tein muutoksen lihoissa, aloin myös syöttämään koirille pellavansiemenrouhetta kasvisten sijasta. Rouhetta laitan kuivana 1 rkl/koira ja siihen sitten lämmintä vettä ihan reilusti. Rouhe turpoaa sillä aikaa, kun mittailen kuppeihin öljyt ja muut lisät. Tämäkin muutos näkyy varsinkin ulosteessa, enää ei näy edes satunnaisesti sitä kovaa, jauhoiseksi hajoavaa kakkaa, vaan tuotos on normaalin näköistä ja tulee ulos ilman liiallista tikistämistä. :) Kasviksia nää saa "nameina" edelleen silloin tällöin. Tobi varsinkin syö mielellään kurkkua, omenaa ja ihan salaatin lehtiäkin sekä kaikkia mahdollisia hedelmiä (jep, meillä kerjätään lähes kuola valuen kun omistaja syö hedelmiä).

Sisäelimiä tarjoilen kerran viikossa, vaihdellen Hurjan valikoimista erilaisia pötköjä. Lohta kuppeihin menee kerran, kaksi viikossa. Öljynä menee kuuriluontoisesti pellavansiemenöljyä ja Mocalle tietysti se Nutrolin Nivel moniteho. Lisäksi näin karvanvaihdon kynnyksellä koirat syö sinkkiä 1 tabletin päivässä, sisältäen sinkkiä 15mg.

En voisi olla tyytyväisempi koirien vointiin tällä hetkellä. :) Meilläkin on kokeiltu raakaruokinnasta monenlaisia versioita ja kun itse oppii lisää (varsinkin koiria tarkkailemalla, mutta myös lukemalla, kysymällä ja kyseenalaistamalla) löytyy juuri se omille koirille sopiva tapa ruokkia.

Tässäpä loppuun vielä muutama Kirsi K:n ottama puistoilu kuva jotka puhuvat puolestaan koirien voinnista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti