maanantai 11. elokuuta 2014

Kyyhkyn aloitus

Kyyhky on haasteellinen noudettava


Sunnuntai "aamuna" reippaana kolmelta ylös ja kyyhkypassiin! Fido oli luonnollisesti tohkeissaan ja tarmoa täynnä kun siirryimme passipaikoille ja siksi halusinkin pitää sitä passissa ensimmäisten laukauksien ja tiputusten jälkeen, jottei se heti pääsisi tosi toimiin kun alkaa tapahtua. Loistava malttiharjoitus siis heti aamutuimaan! Tämän pienoisen kuumumisen toki huomasi ensimmäisistä noudoista, mutta sitten homma alkoi sujumaan ja Fido jaksoi hyvin työskennellä yhteistyössä kanssani, vaikka oikea metsästystilanne on aina kuumottavampi kuin normaali treenitilanne. Taas ollaan siis tultu eteenpäin viime syksystä. :)

Kyyhkyjä ei juurikaan hirveästi käytetä treenilintuina. Kuten kuvastakin näkyy, niitten sulat ovat todella herkästi irtoavia ja siksi ne ovatkin monelle koiralle haastellinen noudettava, kun suu on noudon jälkeen täynnä niistä. Suhteellinen kivuttomasti poika kuitenkin toi minulle linnut aina käteen saakka ja oli jälleen valmiina töihin! Paikalta ammuttiin meidän aikaan noin 50 lintua useammasta passipaikasta, joista otimme Fidolla ylös noin 15. Mielestäni se oli nuorelle, kuumalle koiralle sopiva luku, sillä nyt saimme sopivassa suhteessa passiharjoittelua sekä noutoja.

Päivä alkoi jo kuumentua yhdeksän jälkeen sen verran, että kymmeneltä annoin Fidolle FitDog recoveryt naamariin ja lähdimme ajelemaan kotia kohti. Voin kertoa, että päiväunet maistuivat niin koiralle kuin koiranohjaajallekin.. ;) Mutta mukavaa oli, taas kerran, ei sitä osaa kuin nauttia tällaisista päivistä kun pääsee tositoimiin koiransa kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti