torstai 7. elokuuta 2014

Kuulumisia

Kiirettä on pukannut niin harrastuksien kuin työnkin saralla! Olemme tänä kautena kerinneet jo käydä noutajien Working Test kokeissa sekä kaksissa NOME-B kylmänriistan kokeissa. Tulostakin on tullut, viimeisinpänä ALO1, joka tarkoittaa siirtymistä AVO-luokkaan ensi kautena. Tänä vuonna käymme vielä varmaan ottamassa kokemusta lisää ALO-luokasta ja katsotaan sitä AVOinta ensi vuonna rauhassa sitten. :)

Noutajien NOME-B kokeista Lieksasta tärähti ALO3
Olen pitänyt Fidon ruoka-annoksen nyt samana lisääntyneestä treenistä huolimatta ja poika onkin kiinteytynyt mukavasti. FitDog tuotteilla ja välillä rasvaisemmilla aterioilla olen kuitenkin varmistanut sen, ettei puhti lopu kesken touhun. Lisäksi Fidolle on mennyt jo alkukeväästä asti Nutrolin sport kudoksien tueksi jossa on lisänä DHA ja EPA. Etenkin raskaampi rakenteiselle harrastuskoiralle kannattaa käyttää tukevia valmisteita, sillä rasitus kudoksille sekä nivelille on kova.

Koirien lisäravinteiden käyttöä ei pidä vähätellä varsinkaan näillä helteillä!

Olen kuullut usein kysymyksiä koirien lisäravinteista. Tarvitseeko niitä todella käyttää ja miten niitä käytetään?

Voin antaa esimerkin omasta koirastani tuotteen käyttäjänä. Sunnuntaina alkaa odotettu jahtikausi kyyhkyn metsästyksellä. Kyyhkyn metsästyspaikat ovat pääosin peltoalueilla, joten etenkin kuuma ilma voi vaikuttaa negatiivisesti koiran työskentelyyn, motivaatioon sekä jaksamiseen. Aloitin keskiviikkona lisäenergian antamisen iltaruokinnan joukkoon (noin 2rkl per 38kg) ja tänä iltana sekä huomenna annan vielä samalla hieman pienemmällä annostuksella, lähinnä vaan takaamaan sitä, ettei loppu viikon perustreenit vedä koiraa hapoille jotta se olisi mahdollisimman hyvin latautunut sunnuntain pitkäkestoiseen suoritukseen.

Tiedämme, että koiran energiantarve voi kaksinkertaistua työskentely päivän aikana. Paras lääke tämän energiavajauksen täyttämiseen on rasva, sillä koiran energiantuotanto tukeutuu niihin. FitDog energy + rehydrate tuotteesta yli puolet on rasvaa, joten en itse voi olla uskomatta sen vaikutukseen. Jahtipäivää edeltävänä päivänä annan Fidolle noin 200g enemmän lihaa sekä energiajauheen juomana nesteytyksen tapaan. Kun aamulla starttaamme liikenteeseen aamu neljän aikoihin, saa Fido ainoastaan suosituksen mukaisen annoksen energiajauhetta eli noin 6rkl 3-4dl vettä. Ruokaa ei enää aamulla voi antaa sillä ruokinta ennen suoritusta lisää turhaa elopainoa, saattaa rajoittaa hengitystilavuutta ja on vatsalaukunkiertymän riski. Samanmoisia tankkauksia Fido saa sitten vielä pitkin päivää vähintään 2-3h välein ja nestetasapainosta tulee muutenkin huolehtia entistä tarkemmin kuumilla keleillä. Lisäksi olen välillä käyttänyt myös kronch pemmikan energiapaloja.

Ennen kun en käyttänyt tuotteita koirallani, ei se juonut vettäkään juuri ollenkaan ollessaan kiihtyneemmässä mielentilassa esimerkiksi metsästystilanteissa. Nyt käyttäessäni FitDog tuotteita, juo se nesteen kerralla pois eikä minun tarvitse miettiä sitä saako koira varmasti riittävän nesteyteyksen ja energian suorituksiin rankkojen päivien aikana. Itse en epäile hetkeäkään sitä, etteikö nämä tuotteet toimisi ja auttaisi koiraani paremmin jaksamaan fyysisissä suorituksissa. SUOSITTELEN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti