perjantai 11. heinäkuuta 2014

Mocan kuulumisia

Mocca on siis 7v seropi, jolla on todettu rakenteellinen lonkkavika. Lonkat ja selkä kuvattiin noin kaksi ja puoli vuotta sitten ja tuolloin selvisi, että molemmat lonkkamaljat ovat liian laajat ja tämän vuoksi lonkkanivel pääsee liikkumaan liikaa. Tuolloin ei lonkissa kulumaa näkynyt. Vasemmassa kintereessä oli pientä kulumaa, mutta sekin oli eläinlääkäriin mukaan todella pientä. Ohjeistus oli, että kipulääke (Norocarp) tarvittaessa ja uudet kuvat 2-3 vuoden päästä ellei ala oireilemaan. Mocca on syönyt Artho Balans Plus valmistetta (glukosamiini-kondroitiinisulfaatti-MSM). 

Nyt kuluvan kesän aikana Mocca on kuitenkin selvästi jäykistynyt ja vertymiseen menee pidempään. Ontumista ei kuitenkaan ole ollut ja Mocca on ollut pirteä, jopa riehakas. Kävin tänään Sohvilla ruokaostoksilla ja lihojen lisäksi mukaan tarttui Nutrolin Nivel Moniteho (Nutrolin Joint Duo) valmiste jota on ainakin internetkeskusteluissa kovasti kehuttu. Tuote on suunnattu nivelrikkoisille koirille, mutta haluan testata, olisiko siitä apua meillekkin. Lisätiedot tuotteesta löytyvät muuten tuotteen nimeä klikkaamalla, linkki vie Nutrolinin kotisivuille. Aloitan syöttämisen tänään ja yritän nyt huomenna aamulenkillä kuvata pätkän Mocan liikkumista. Mikäli saan videohommat toimimaan, niin päivittelen kuvaa vaikkapa viikon välein. Saan teidän muidenkin silmät avuksi vaikutuksien seuraamiseen. Useammassa nettikeskustelussa oli mainittu vaikutusten alkaneen näkyä kahden viikon käytön jälkeen. Muutakin toki tehdään lonkkien hyväksi. Kuviin varaan ajan heti, kun Moccaa aiemminkin hoitanut eläinlääkäri palaa kesälomalta. BOT-verkkoloimi on päivittäisessä käytössä ja pyrin järjestämään niin, että Mocca pääsisi juoksemaan irti useamman kerran viikossa. Hetkenkin irtijuoksemisen jälkeen Mocca liikkuu silminnähden paremmin hihnassa. Hierojaa tai fysioterapeuttia olen harkinnut myös, mutta päätin ensin kuvauttaa koiran. Viettäkäähän kaikki mukava ja turvallinen Ilosaarirock viikonloppu!

 Ja tässäpä olisi huonolaatuista videota. :) Nämä siis kuvattu 12.7.14 ja olkoon sitten lauantai meidän kontrollivideointi päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti