torstai 12. kesäkuuta 2014

Koirapuistoilua

Meidän lauma koirapuistoilee harvakseltaan. Näin kesäaikaan on kuitenkin mukava viedä koirat välillä nauttimaan irtiolosta, kun siihen ei muuten juuri tarjoudu mahdollisuuksia. Nyt on takana muutama puistovierailu ja pakko on aiheesta kirjoittaa. Sinällään puistot ovat loistava juttu, irtokoirista metsissä (ja taajamissa) meillä on riittävästi huonoja kokemuksia ja laki asian suhteen on yksiselitteinen. Jos puistoissa kaikki omistajat noudattaisivat sääntöjä ja toisivat puistoon vain puistoiluun soveltuvia koiria (ja pitäisivät koirat valvonnan alla puistossa) olisi kaikilla huomattavasti mukavampaa.

Lastasin siis aamulla koirani bussiin ja suuntasin Joensuun keskustan kupeessa olevaan puistoon. Siinä meillä tulee eniten käytyä, Niinivaaralle ja Rantakylään olisi hankalampi kulkea ja Noljakan puisto meillä onkin vielä kokeilematta. Arkiaamuna puisto on rauhallinen paikka. Tobin kanssa saatiin rauhassa harjoitella luoksetuloa, mikä sujuikin hyvin, vaikka välillä pitikin yrittää kiivetä puihin räkättien perässä. Melkoinen lintukoira miulla, Tobi tosiaan hyppäsi reilun metrin korkeuteen puun vierellä, harmi kun ei ollut kameraa hollilla. Leikkikavereitakin paikalla kävi ja koirilla oli taatusti mukavaa. Kotona on nyt vasyneitä otuksia.

Puistossa kohtaa hyvin erilaisia ihmisiä ja koiria ja ainakin itse saan sieltä usein ajattelemisen aihetta. Kahdesti olen ollut koiranomistaja urallani todistamassa puistossa tappelua, jonka seurauksena on varmasti tarvittu eläinlääkäriä. Molemmissa tapauksissa tappelut olisi voinut estää poistamalla aggressiivisesti käyttäytyvä koira ajoissa puistosta. (Mutta kun ei meidän musti tarkota mitään pahaa, eikä se oo ikinä ennen...) Olen myös saanut kuulla negatiivista palautetta siitä, että häädän koirani kimpusta liian innokkaan uroksen. Mielestäni nartullakin on oikeus puistoilla ilman selkäänhyppijää (ja leikatulla tuskin oli juoksut). Ja sitten oma lukunsa ovat ihmisten päälle hyppivät koirat, itse en ainakaan ko. tavasta pidä. 

Miksi sitten puistoilen, kun puistoreissun jälkeen pitää valittaa... Siksi että melkein aina meillä on kivaa. On mukava jutella uusien ihmisten kanssa ja nähdä eri rotuisia koiria. Ja jos siltä tuntuu, kerään koirani kasaan ja lähden kotiin, niin tein tänäänkin.

 Joensuun kaupungin nettisivuilta löytyy muuten tälläiset säännöt puistoiluun:


Koirapuistojen säännöt: 
  • Koirapuisto on käytössä joka päivä klo. 7.00 –22.00 välisenä aikana  
  • Huolehdi, että koirasi rokotukset ovat  kunnossa
  • Älä tuo sairasta, kiimaista tai vihaista koiraa puistoon
  • Mikäli koirasi ei tule toimeen puiston muiden koirien kanssa, tulee koira poistaa puistosta
  • Kerää ulosteet niille tarkoitettuihin astioihin
  • Kuoppien kaivaminen on turvallisuuden takia kielletty  
  • Omien lelujen ( pallo ) käytöstä ei saa tulla tappelua  
  • Pidä portti aina suljettuna
  • Muista, että koiran omistajana sinä vastaat aina koirasi tekemistä vahingoista 
  • (Lähde siis http://www.joensuu.fi/koirapuistot)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti