sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Onks tukka hyvin?

Springerspanielille ominaista on kiiltävä ja hulmuava turkki. Se on toki myös trimmattava rotu ja mitenkään älyttömän työläs se ei ole esim. verrattuna cockerspanieliin. Meidän pojilla ei kummallakaan turkki takkuunnu helposti, mutta Manun turkki on kiharampi ja "pumpulisempi" verrattuna Uljaksen turkkiin.

N. 15 min harjaamisen tulos. Coat King on spanielin turkille loistava apu! :) Varsinkin silloin, kun ei jaksa nyppiä.


Raakaruokintaan siirtyminen näkyi ensimmäisenä turkissa. Molemmilla on ollu hyvät turkit aina. Manulla tosin talvisin kuiva sisäilma sai turkin ohentumaan tietyistä kohdista, kun rapsutteli itseään niin paljon. Ruokinnan myötä myös kutinat vähenivät ja turkkikin sai kasvaa vahvaksi. :)

Tässä kuvissa näkyy selvästi kuivimmat kohdat, joista turkki oli ohuin.
Tällä hetkellä on "ongelmana" turkin runsaus ja kevät joka saa karvan vaihtumaan hirmuista vauhtia. :D Manu varsinkin näytti oikealta tarhapöllöltä, kun turkki hapsotti jokaiseen ilmansuuntaan. Miun koirat eivät ole koko aikaa tip top -trimmissä. Uljas toki pysyy näyttelyharrastuksen vuoksi siistimmässä kunnossa. 

Uljaksen turkki on vielä kehittymässä. Urokset kehittyvät muutenkin hitaasti, joten ei ihmekkään että myös turkin kehittyminen vie aikaa. Suurin "ongelma" on mahan alas, jossa ei paksua siistiä karvapeitettä ole.
Manun trimmaan aina lyhyempään turkkiin. Ei aja kaikkea pois, vaan jätän tyypillisen trimmimallin, mutta koristekarvat saksin jaloista, rinnasta ja mahan alta lyhyemmäksi.

Uljas harjattuna ja irtokarvat poistettuna.

Manu harjattuna ja irtokarvat poistettuna.

Nyt kun turkki vaihtuu hirmuista vauhtia, panostan ruoan rasvan määrään. Käytännössä siis rasvaisia lihoja, kalaa ja erilaisia öljyjä. Tällä hetkellä öljyistä käytössä Nutrolin Senior, pellavansiemenöljy, rypsiöljy sekä kookosöljy. Monipuolisuus on kaiken a ja o. :)

Ruoka ei yksin riitä. Käytän aina pesuaineena koirille tarkoitettuja tuotteita. Pesu shampoolla ja lopuksi hoitoainetta. Pesen koirat vain silloin kun ne ovat likaisia tai näyttelyyn menossa. Uljaksen näyttelyvalmistautumiseen kuuluu vielä turkin föönaaminen kuivaksi ja silkkitippojen levittäminen turkkiin. Jos turkki oikein karheaa saataan käyttää myös minkkiöljyä.

U näyttelytrimmissä.

Trimmaaminen on mukavaa puuhaa. :) Kerron toki mielellään lisää trimmaamisesta ja ylipäätään turkin hoidosta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti