keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Luista

Camyparka kävi tänään eläinlääkärillä. Vaivana sillä oli jotain suussa. Vajaa viikko sitten alkoi ja huomasin patin poskessa lisäksi. 

Syy paljastui heti. Iso iso tulehtunut haava suussa! Tiedänkin mistä haava on tullut, nimittäin poron luista. Juuri ennen kyseisen vaivan alkua koirat saivat ko. luut. Lääkärin mukaan jonkun verrankin luista tulee vammoja joko suuhun tai suolistoon. Antibioottia ja kipulääkettä tuli, sekä pehmeällä ruualla mennään ainakin viikon verran. 

Hieman nyt pelkään, uskallanko luita enää antaa, mutta ainakin valvon niiden syöntiä tarkemmin. 

4 kommenttia:

 1. Voi ei :( Paranemisia potilaalle!

  Kyllä uskaltaa jatkossakin luita syöttää. :) Onko Camylla tapana hotkia luita?

  VastaaPoista
 2. Pikaista paranemista!

  Minä kanssa nyt valvon vähän tarkemmin Taikan luiden syöntiä (syö niitä olohuoneessa miun valvovan silmän alla), sillä on juuri tapana hotkia. Muutaman kerran olen joutunut kylmän viileästi keskeyttämään syönnin, sillä kakostelu on alkanut kuullostaa tosi pahalta. Useimmiten ns. "jarruttelen" sitä syöntiä, eli kiinnitän koiran huomion minuun tms. että kerkeäis vähän vetää happea.

  Tuo on hankalaa kyllä kun luun sirpaleet voi tehdä tuollaista, mutta kuten Satukin tossa ylempänä on maininnut, niin kyllä niitä uskaltaa antaa kunhan Camy parantelee itsensä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Kyllä mä luita annan edelleen, kun ovat niin hyvää ajanvietettä ja työtä hampaille. Kyllähän sitä vähän säikähtää. Camy ei mun mielestä erityisesti hotki, mutta poron luissa on monesti niitä teräviä osia. Neljän koiran luunsyöntiä on vähän hankalaa valvoa, kun syövät eri huoneissa. Pakko erottaa ne, koska luista tulee herkästi riidanpoikasta.

  VastaaPoista
 4. Moikka! Riistan luut ovat aina kovempia ja näin ollen "vahinkoja" niitten kanssa voi sattua etenkin jos koiralla on kiire nautiskella luunsa. Hyviä kovia luita ahmivalle koiralle ovat esim. naudan nivelet, joista ei irtoa niinkään sirpaleita vaan luumursketta. Toipumisia Camylle!

  VastaaPoista