torstai 6. maaliskuuta 2014

Kun omistaja sairastaa

Meillä on viime aikoina ollut hiljaisempaa, sekä kotirintamalla, että täällä blogissa. Pikkulenssut ei elämää juuri hetkauta, mutta influenssa vaikuttaakin arkeen jo huomattavasti. Varsinkin itsekseen asuvalla omistajalla. Onneksi lähettyvillä metsää, jossa koirat voivat pitkissä hihnoissa haistella ja touhuta. Sisällä taas kovassa käytössä on kongit ja luut. Nämä miun hurtat kestää yllättävän hyvin kevennetyn ohjelman ja senkin, etten oikein jaksanut rapsutella ja seurustella. Peiton alla on monta karvaista lämmittäjää ja vierihoito kai se parasta hoitoa onkin.

Muuten meidän arkeen ei sen ihmeellisempaa kuulu. Relliksellä hilseily loppunut ja tassujen nuoleminenkin ainakin vähentynyt huomattavasti. Ruokavalioon tullut myös hevonen. Relliksen kanssa ilmoittauduin myös Iloisen Eläimen Arkitapakurssille, joka alkaa 16.3. Ensimmäistä kertaa olen koiran kanssa ryhmätunneille menossa. Iloisen Eläimen Hanna Kosonen on kyllä aiemmin pitänyt meille yksityistunteja sekä Mocan, että Relliksen kanssa. 

Miulla ois kyllä pieni palo alkaa harrastaa koirien kanssa jotakin muutakin, kuin viehejuoksua Relliksen kanssa. Moccaa en viitsi enää ryhmätunneilla stressata, se ei oikein viihdy isossa koiraporukassa ja stressi näkyy heti ripulina. Rellikselle tää arkitapakurssi on näytönpaikka. Mätsäreistähän me on selvitty kunnialla, vaikka lenkkeilessä Rellis edelleen rähjää muille säännöllisen epäsäännöllisesti. Tobi taas omaa vielä heikomman miellyttämisenhalun kuin Rellis, mikä onkin kyllä podencoille aivan tyypillistä. En siis tiedä, saisiko sitä innostettua minkäänlaiseen treenaamiseen. Ja mikähän se meidän laji ois, löytyiskö jostain semmoista "vähän kaikkea, mutta ei mitään liian vakavasti" kurssia?

Lauantaina meiltäkin suunnataan jonkinlaisella kokoonpanolla Sohvin Valinnan synttäreille. Koko laumaa en mukaani kiikuta, mutta kyllä sinne täytyy joku koirista viedä. Kenties siellä nähdään. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti