lauantai 22. maaliskuuta 2014

Hei, kohta on kesä!

Ihanaa tämä kevään tulo. :) Ja ajatus siitä, että aivan pian on kesä. Onneksi ollaan toistaiseksi vältytty niiltä kaameilta loskakeleiltä mistä koiranomistajat saa nauttia keväisin ja syksyisin. ;)

Kevät saa miut aina suunnittelemaan myös kesän harrastuksia. Agilityn ensimmäiset kisat tälle vuodelle olisi tarkoitus starttailla pääsiäisenä pärnävaaralla. Toistaiseksi ei ole tarkoitus kovinkaan kauas lähteä agilitykisoihin. Joensuussa on todella hyvin kisoja, Lieksaan ei ole pitkä matka ja Savonlinnankin koen olevan suht lähellä (onhan se sentään miun entinen kotikaupunki). 
Esteosaamisen suhteen olen luottavainen, miun ohjaaminen on hyvällä mallilla, mutta yksi iso mutta on olemassa...

U rakastaa spanielina ihmisiä ja juurikin muut ihmiset on kompastuskivi kisoissa. U aistii miun epävarmuuden ja aivan varmasti näyttelee "keskaria" heti kun vaan voi. Se vaan villiintyy, kun komennan sen ratatyöntekijöiden luota pois. Eri kouluttajilta ollaan saatu tähän ohjeeksi vain ja ainoastaan kisoissa käyminen. :D On yritettävä etsiä juuri meille sopiva valmistautumistapa juuri ennen radalle menoa. Ompa se lelulla hetsaamista tai pientä tokon tekemistä ja paljon namipalkkaa. Pelkästään kisoja ajatellessa alkaa jännittämään. :D

Videolla tältä viikolta pientä treeniä. Tälläiset omatoimitreenit teen yleensä aina matalilla rimoilla koiraa säästääkseni. Estekorkeus ei ole meille ongelma. Matalilla rimoilla myös vauhti kasvaa ja hallinta ja koiran ohjauksiin tulo korostuu entisestään.

Manu käy hallilla mukana myös rallattelemassa. Sen kanssa on todella raskasta mennä radalla, sillä se ei lue ohjausta, ei tule hyvin ohjauksiin ja käännökset on kaameita. :D Mutta voi jee miten "eläkeläinen" tykkää, kun pääsee rallattelemaan. Videon lopussa onkin Manun pätkää ja siinä näkee hyvin, miten työlästä se on ottaa mukaan ohjauksiin.

Kevään myötä myös näyttelyitä on tiedossa enemmän. U kehittyy edelleen ja on muutenkin hitaasti kehittyvä ja kypsyvä. Tällä hetkelllä olen tyytyväinen sen kehitykseen: se on sopusuhtainen, lihasmassaa tosi kivasti ja turkki hyvässä kunnossa ja koristekarvat mahan alle lisääntyvät hyvää vauhtia. :)

Viikon päästä ollaan Kerimäellä, siitä viikko eteenpäin on Polvijärven ryhmis. Kohtahan se on Joensuun näyttelyviikonloppu ja Viipurin reissukin lähestyy. Toiveissa olisi saada tarvittavat Sertit valioitumista varten. Rehellisesti sanottuna en kovinkaan luottavainen ole, mutta aina voi yllätyksiä tulla. :)

Rentouttavaa viikonloppua kaikille! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti