keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Taika herkuttelee pukin tuomalla luulla

Joulu ja vuodenvaihde ovat takanapäin ja nyt on aika katsella uutta vuotta avoimin silmin, mitä se tuokaan tullessaan? ;)

Taika oli ollut vissiinkin kilttinä viimevuoden, sillä pukki muisti sitä aika monella paketilla. Oli neiti mielissään ja ei tarvinnut aukaisussa auttaa! Se oli silmänräpäys ja Taika oli saanut kaikki pakettinsa auki.

Minä tietenkin unohdin kameran kotiin, kun töiden jälkeen äkkiä kamppeet kasasin matkaan ja suuntasin auton keulan kohti anoppilaa. Noh, josko muistaisin ensi jouluna kuvailla, ehkä.Shoppailupäivä

Tänään tuli pyörähdettyä Sohvilla taas hakemassa pakastimeen täytettä.
Mukaan tarttui HURJA-sarjan lohipötköjä. Uutena otin kokeiluun hevosen jauhelihaa, hanhi-kalkkuna mixiä, poron sisäelinseosta ja poro-lohi mixiä. Alku voima peura +plussaa meillä on ollut jo aijemminkin. Alku voiman pakasteet olen muutenkin kokenut hyviksi sen takia, että ne ovat valmiina levyinä ja sulattaminen on nopeaa ja kätevää. Halutun määrän saa helposti sulamaan! Saas nähdä mitä Taika tuumailee uusista makuelämyksistä :)

Taika määrättiin viimevuoden puolella elinikäiselle kortisonille (ikä 1,5v), koska tälle diagnosoitiin atopia. Olen viimeseen asti yrittänyt välttää sitä ja päätin aijemmin että kaikki mahdolliset keinot kokeillaan ennenkuin kortisonia aletaan syöttämään.

Kuuriluontoisesti Taika joutui väkisinkin aika-ajoin sitä syömään, koska iho tulehtui useaan otteeseen ja kutina ei vaan yksinkertaisesti lakannut.
Ajoin sen lääkityksen alas aina, mutta kauaa ei mennyt kun piti taas aloittaa uusi kortisonikuuri. Eläinlääkärin kanssa pitkät tovit keskusteltuamme tultiin sitten siihen päätökseen ettei Taika pärjää ilman tätä lääkitystä. Koira elää lyhyemmän, mutta kutisemattoman elämän tällätavoin. Ja mitäpä muutakaan minä parhaalle nelijalkaiselle ystävälle voisinkaan toivoa kuin suht' normaalia elämää!

Taika tulee kärsimään myös kuivasilmäisyydestä, sillä kyynelnesteen erittäminen on jo nyt ihan alarajoilla. Vielä ei tipat ole tarpeellisia, mutta Taika on nyt seurannassa ja jokaisella eläinlääkärikäynnillä kyynelnesteen määrä tästä eteenpäin tarkastetaan. Voi minun pieni..Tämä kuva saa hymyn huulille! Talon isäntä ja koira päiväunilla ;)

Aijempia meidän kirjoituksia ja kuulumisia voit lukea " Vierailevat tähdet " -sivulta. Siellä olen kertonut Taikan allergioista ym. tarkemmin.
Poseeraus

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille Sohvin Valinnan blogia lukeville, blogiin kirjoittaville, SVT:n tytöille ja karvakorville (karvoihin katsomatta) tottakai!

2 kommenttia: