torstai 28. marraskuuta 2013

Sari ja Taika esittäytyvät

Antibioottia ja kortisonia.. Silmätippoja ja korvatippoja..


Täällä kirjoittelee Sari, Polvijärvellä asuva 22-vuotias naisenalku. Olen lähihoitajaopiskelija ja opiskelen itselleni siis tällä hetkellä jo toista ammattia. Alunperin olen koulutukseltani ravintolakokki. Olen aivan höperö koirafani ja ihan pikkutytöstä asti haaveilin omasta koirasta ja vanhemmilleni päänvaivaa jatkuvalla vinkumisella aiheutin. Koskaan en kotona asuessani kuitenkaan omaa koiraa saanut. Nyt kun olen sitten haaveeni toteuttanut, nälkä on kasvanut syödessä ja koirakuume on jälleen aivan valtava! Siitä saatte kuulla vähän myöhemmin. ;)
 
 
Nelijalkainen ystäväni on amerikankarvatonterrieri (AHT) narttu Claybay's Dahlia, tuttujen kesken ihan Taika vaan.. Taika on tällä hetkelllä 1v 4kk vanha, eli pentumaista käytöstä on havaittavissa vieläkin. Emme harrasta mitään, eli Taika hoitaa kotikoiran virkaa sekä on meille rakas perheenjäsen.

Kun Taika pääsi 6kk ikään, meillä alkoi iho-ongelma kierre. Tässä samaisessa kierteessä ollaan vielä edelleenkin ja loppua ei tule näkymään koskaan. Iho-ongelmien myötä myös korva- ja silmätulehduksia on meillä hoidettu jo moneen otteeseen. Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna olemme eläinlääkärin kanta-asiakkaita. Antibioottia ja kortisonia..silmätippoja ja korvatippoja..niistä on meidän arki tehty.

Kesällä teetätin Taikalle allergiatestit. Kalliithan ne tutkimukset ovat, mutta muuta vaihtoehtoa ei enää ollut, kun olin niin väsynyt jatkuvaan eläinlääkärissä ramppaamiseen. Ja kylläpä niiden teetättäminen myös kannatti!
 
 
Normaali-arvot allergeenejä tutkittaessa on siinä 50 luokkaa.. Kaikista pahimmat allergeenit, joille Taika reagoi ovat varastopunkit (3000) ja huoneilma & pölypunkit (3500), suluissa siis Taikan saamat lukemat niistä testeistä. Kaikista pahin kävi toteen, jota pelättiinkin. Huoneilma-allergiaa on hirvittävän vaikea eliminoida millään tavalla. Jokapäiväinen siivoaminen, huoneilman pitäminen kosteana ja mahdolliset jonkinlaiset sisäilmanpuhdistimet ovat keinoja, joilla pölypunkkeja saa minimoitua ja huoneilmaa raikastettua, mutta keinot eivät tule poistamaan allergeeniä huoneilmasta.
Varastopunkki-allergiaan kokeiltiin ensin eläinlääkärin ohjeen mukaan nappuloiden pakastamista. Se ei kuitenkaan auttanut yhtään mitään, joten nyt ollaankin sitten siirrytty kokonaan raaka-ruokintaan.
 
BARF-ruokinnassa ollaan melko alussa ja samalla toteutan Taikalle eliminaatiodiettiä mahdollisten ruoka-aine allergioiden selvittämiseksi. Tällä hetkellä syötän peuraa, lammasta, hirveä sekä possua. Minkäänlaisia oireita näistä edellä mainituista raaka-aineista ei ole tullut, onneksi. Selvillä on jo, että vilja ja nauta tekevät Taikalle kutina-oireita ja tästä syystä ne on poissuljettu koiran ruokalistalta.

Tässäpä vähän esimakua siitä, millainen meidän elämämme on. Vielä jäi todella paljon kertomatta, mutta lisää kirjoituksia on varmasti luvassa!

XoXo!

Sari&Taika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti