perjantai 8. marraskuuta 2013

Öljytäkkö?

Öljyt tekevät hyvää etenkin koiran iholle ja turkille
Minulta kysytään usein, että tarvitseeko barffauksessa koiralle lisätä lisäravinteita, öljyjä jne. Koira saa kyllä oikea oppisesta raakaruokavaliosta kaiken tarvitsemansa, mutta itse olen lisännyt päivittäin meidän pojan ruuan sekaan kalanmaksaöljyä, pellavansiemenöljyä, lohiöljyä sekä merilevää. Kesäisin tähän lisään vielä valkosipulijauheen, joka pitää punkit loitolla. Lohiöljyä olen antanut nyt lähinnä syksyllä, kun karvanlähtöaika lähestyy. Mutta kyllähän tuota purnukkaa kotonakin riittää.. :D

Jos jotain näistä haluaa lisätä barffaukseen niin se on kyllä kalanmaksaöljy. Siinä on A -ja D- vitamiineja ja etenkin tuo D on hyväksi, jotta luuaineksen kalsiumin imeytyminen olisi tehokasta. Vaikka koira saa parhaiten hyödyn irti eläinperäisistä öljyistä sekä tuotteista, on mielestäni pellavansiemenöljy hyvä lisä turkin ja ihon hyvinvoinnin kannalta, sillä se sisältää omega3 ja omega6 rasvahappoja. Täsmätuotteena karvanlähdön aikaan otetaan käyttöön sitten nestemmäinen B-vitamiini valmiste, SHY FEEDER.

Pakkauskokojahan näistä löytyy monenmoisia, mutta mielestäni nämä litran pullot ovat olleet todella käteviä, vaikka koiria tällä hetkellä kotona vaan yksi asustaakin. Päiväykset ovat kuitenkin sen verran pitkät, että hyvin tuo litra uppoaa ennen vanhentumista ilman "suurkuluttamistakin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti