lauantai 30. marraskuuta 2013

Luennolla

Synttärikakku lihaisesta rasvasta ja kalkkunasta


Olin tänään Sohvin valinnan järjestämällä Malin Ekblomin luennolla "koiran luonnollinen ruokinta". Etukäteen pelkäsin, miten jaksan viisi tuntia kestävän luennon, mutta turhaan. Aika sujahti nopeasti ja mielenkiintoisesti. Yleisö oli aktiivista ja kysymyksiä sateli. Sain vahvistusta sille, että oikealla tiellä ollaan koiran ruokinnassa. Mitään en aio erityisesti luennon perusteella muuttaa omien koirien ruokinnassa ainakaan itse ruuan suhteen, mutta sain muutaman käyttökelpoisen vinkin ja paljon tietoa ravitsemuksesta kokonaisuutena. Mm. tajusin, että meillä on välillä kakka hieman kovalla ja luiden osuutta siis tulisi silloin vähentää. 

Camy pantamallina. Voitettiin Kanan Dimangi-panta kilpailussa!


Olenkin ajatellut, että Zapella on todennäköisesti jotain ongelmaa suolistossa päätellen siitä piereskelystä ja mahan kurinasta ja oletetuista kivuistakin. Sain vinkin entsyymistä, mikä voisi korjata vaurioitunutta suolistoa ja auttaa ruuan sulattamisessa. Zapen hidas lihominenkin voi johtua jostain imeytymisongelmasta tai sitten stressistä. Kenties molemmista. 

Toinen juttu on ahmiminen, jota taas rakas töhöpetterimme Kun harrastaa. Tuskin ehdin selän kääntää, kun olen ruokakupin antanut, niin se on jo tyhjä. Malin kertoi, että tuommoinen koira ei oikeastaan koskaan tajua mitään syöneensäkkään, vaan nälkä on ainainen. Kongi on heti huomisella ostoslistalla tai sitten joku muu ahmimista hidastava ruokakuppi. 

En kyllä enää osaa kuvitella, että mitä muuta ruokaa voisin koirille antaa. Niin sisälle tähän ruokintaan on joutunut, että raksut tms. ovat aivan vieras maailma. 

2 kommenttia:

  1. Hihi xD
    Ite meinasin kanssa kirjottaa jutun luennosta, muttamutta.. en taidakkaan kun oot jo ehtiny :D

    VastaaPoista
  2. Olisit vaan kirjoittanut. Näkökulmia varmaan riittää!!!

    VastaaPoista