torstai 3. lokakuuta 2013

Hyvää tekemään!!!

Sohvilla kerätään koirakamaa lahjoitettavaksi Espanjan katukoirat ry:n ( http://www.espanjankatukoirat.com/ekk/pg.php?pg=etusivu.html) kautta tarhoilla oleville koirille. Ihanaa! 

Tarhat toimivat pääasiassa vapaaehtoisvoimin ja niin kuin jokainen koiranomistaja tietää, koira tarvitsee vaikka sun mitä tarviketta. Pulaa on pannoista, valjaista, matolääkkeistä, harjoista, punkkilääkkeistä, herkuista...lista on loputon. Vaikka eniten koirat kyllä kaipaavat sitä hellyyttä ja läheisyyttä! Sen huomasin itse käydessäni yhdellä koiratarhalla Granadassa. Tarhakoirat pääsevät hyvin harvoin ulkoilemaan tarhan ulkopuolelle. Ymmärtäähän sen, kun yhdellä tarhalla saattaa olla satoja koiria. Eikä vapaaehtoisilla juurikaan ole aikaa hellitellä koiria. Espanjassa on ns. tappotarhoja joihin kulkukoiria kerätään ja muutamien päivien päästä ne lopetetaan. Toisilta tarhoilta saatetaan käydä näillä tappotarhoilla pelastamassa koiria pidempiaikaiseen säilytykseen ja mahdollisen adoption toivossa. On koiria, jotka ovat vuosikausia asuneet tarhalla. 

Espanjan katukoirat ry tekee yhteistyötä pääasiassa kahden koiratarhan kanssa. Toinen on Anbad http://anbad.wordpress.com/, joka on pieni, noin parinkymmenen koiran tarha ja toinen iso, noin 400 koiraa ja 100 kissaa hoitava Triple A http://www.tripleamarbella.org/. Meidän Kun on Tripleltä "kotoisin". Suomesta yhdistys avustaa tavara/ruokalähetyksin tarhoja ja rahaakin kulkee. Viimeisin hyvää tekevä keräys oli viemäriremontin mahdollistaminen Los Barrioksen koiratarhalla. Siihen kerättiin rahaa mm. niin, että yhdistys osallistui ravintolapäivään ja järjestettiin huutokauppaa tavaroista jne. 

Eli kaikki mukaan, kenellä vaan on ylimääräistä koiratarviketta nurkissa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti